ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Митрополитският храм ще работи денонощно

Посрещаме мощи на Света великомъченици Марина за храмовия празник

Честната глава на Светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име. Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в храма през празничните дни – 16, 17, 18 юли т. г.

17 юли е денят,  в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина.

Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли т. г. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив в 18.00 ч. и с литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „Света Марина”, където Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави  Празничната вечерня по случай  храмовия празник.

Светите мощи ще бъдат изложени в  храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През  празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Всички православни християни по света почитат деня на св.великомъченица Марина на 30.юли (църковен стил). Единствено разколниците-икуменисти „празнуват “ нещо на 17.юли.
    Нещо което и те не знаят.Николай е със сигурност църковен шизофреник който празнува в разрез на неговата псевдо-църковна общност,която открадна със закона за вероизповеданията от 2003 г.,името “ Българска Патриаршия “ празници и по двата календара. Съвсем скоро православните християни празнуваха паметта на Св.Йоан Шанхайски и Сан-Франциски .Николай отпразнува този празник по юлианския стил,а сега ще празнува по икуменическият календар.
    Всъщност това не е празник на вярата а поредната пиар акция.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина